Loading Calculator...

Tips & Tricks

 

WOZ-waarde    

Vul de WOZ-waarde van je woning in van vorig jaar. Dus als je je inkomstenbelasting van 2016 wilt weten, dan vul je de WOZ-waarde van je woning in 2015 in.

BerekenJeBelasting.nl op je smartphone of tablet

Wanneer je een abonnement hebt aangemaakt op BerekenJeBelasting.nl worden de gegevens bewaard en kan je makkelijk de gegevens raadplegen of  aanpassen op je smartphone of tablet op het moment wanneer je het nodig hebt.

Auto

Wanneer je een nieuwe auto van de zaak hebt gekocht kun je de rijperiodevan de oude auto aanpassen aan de datum waarop de nieuwe auto bent gaan gebruiken. Met verschillende bijtellingspercentages kun je dan precies zien hoeveel je dat netto gaat kosten.

Verhuizen

Ben je van plan om te gaan verhuizen? Dan kun je in de module Woonsituatie kijken wat de WOZ-waarde van je nieuwe woning en de kosten van je nieuwe hypotheek betekenen voor je inkomstenbelasting. Tevens kun je hier de eenmalige kosten zoals notariskosten voor de hypotheekakte en bemiddelingskosten voor verkrijgen hypotheek invoeren.

Winst

De winst van je onderneming is de omzet minus de zakelijke kosten. Je kan eenvoudig de hoogte van je winst verhogen of verlagen om te kijken wat dat exact betekent hoeveel belasting je terugkrijgt of moet betalen.

Net een grote nieuwe klus binnengesleept? Bekijk dan gelijk wat de gevolgen zijn voor je inkomstenbelasting.

Gezinsuitbreiding

Ben je voor het eerst vader of moeder geworden? Dan heb je recht op extra belastingaftrek. Vul de (uitgerekende) geboortedatum in van je kind en zie gelijk wat het effect is.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ben je verzekerd tegen arbeidsongeschikheid? Vul de premie in en bekijk wat deze verzekering je precies netto kost.

Studieschuld

Wil je je studieschuld aflossen met spaargeld? Bereken eenvoudig wat het effect is.

Loondienst

Heb je een bijbaan of meerdere banen naast elkaar? Dan moet je op letten dat er voldoende belasting wordt ingehouden. Bekijk zelf direct of dit het geval is.

Wat onze gebruikers zeggen