Dit zijn wij

voor boekhouders door boekhouders

Wij vonden dat het beter kon

Wij begonnen in 2015 met ons boekhoudkantoor en merkten al gauw dat er veel onrust was bij onze klanten over de belasting die ze apart moesten voordat de eindafrekening zou komen. De meesten van hen hielden als stelregel 1/3 aan. Dat is natuurlijk veel te algemeen. Zeker als het gaan om startende zzp’ers die recht hebben op allerlei aftrekposten en weinig winst maken of juist als het gaat om startups die in een keer qua omzet door het dak gaan. Wij kregen vaak ongeruste telefoontjes en moesten dan per klant gaan kijken om een inschatting te maken van hun situatie. Dit kostte ons veel tijd en moeite. Dat moest toch veel makkelijker kunnen? In een tijd waarin overal apps en tools voor zijn zou dit toch wel automatisch uitgerekend moeten kunnen worden? Wij keken of er online software was of functionaliteiten binnen boekhoudpakketten zelf maar dit bleek niet het geval.

 

Toen besloten we het zelf te gaan bouwen. 

Inmiddels zijn al onze klanten op de tool aangesloten en ontzettend blij met deze financiële helderheid. Het geeft hen rust en daarmee ons ook. Bovendien levert BJB ons tijd op doordat vragen van klanten met behulp van de tool automatisch beantwoord worden.

Daarom leek het ons zonde deze tool alleen te gebruiken voor ons eigen boekhoudkantoor. Het is helemaal geperfectioneerd en klaar voor gebruik voor iedere boekhouder die met Exact Online of Moneybird werkt. Te zonde om niet te delen met collega’s.

Over Dauriard

Van Noord Belastingadvies werd in 2011 opgezet door Dauriard van Noord. Hij begon in z’n eentje maar inmiddels runt hij de zaak met Guido, Lodewijk en Danny. Dauriard onderschrijft een moderne manier van boekhouden en is er groot voorstander van de ondernemer zelf meer bij het boekhouden te betrekken. Niet alleen omdat dit geld en tijd scheelt maar ook omdat zzp’ers en andere ondernemers zo meer inzicht krijgen in de financiële situatie van hun bedrijf. Hij ontwierp daarom de tool Bereken Je Belasting en richtte de website geenboekhoudernodig.nl op. Dauriard is daarnaast erkend Moneybird adviseur.