De MKB winstvrijstelling? Bereken hem zelf!

MKB die term ken je denk ik wel. Het staat namelijk voor midden en klein bedrijf. Maar wat is die winstvrijstelling dan precies?

Het is een aftrekpost die je van je behaalde winst mag aftrekken voordat je er daadwerkelijk inkomstenbelasting over moet betalen. En eigenlijk moet ik schrijven: moet je aftrekken. Want hij wordt altijd automatisch geactiveerd in je aangifte.

Op www.berekenjebelasting.nl laten we je precies zien hoe de MKB-winstvrijstelling voor jou uitpakt. Maak gratis een account aan en we laten je zien wat de MKB voor jou doet.

Hoe werkt de MKB winstvrijstelling?
Uit je boekhouding rolt een bedrag aan winst. Daar breng je de voor jou relevante ondernemersaftrekken (zoals de zelfstandigenaftrek) op in mindering. OP het bedrag dat overblijft mag je nog eens 14% in mindering brengen. Het bedrag dat overblijft is je belastbare winst. En over dat bedrag wordt uiteindelijk inkomstenbelasting geheven.

Een bijzonder karakter van de MKB-winstvrijstelling is dat hij ook kan omdraaien. Dus wanneer je verlies gemaakt hebt doet hij het verlies verkleinen.

Wat zegt de belastingdienst er zelf over?
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/mkb_winstvrijstelling

19 januari 2017