inkomstenbelasting en parttime ondernemen

Nog ergens in dienst naast je bedrijf? Dan wordt de voor velen toch al ingewikkelde inkomstenbelasting nog een tikkeltje ingewikkelder. Dat zeggen we niet om je schrik aan te jagen maar uit voorzorg.

Tip 1. Krijg je op dit moment geld terug voor hypotheek? Zet die dan gelijk stop. Lees waarom op: http://ht.ly/A8Jo308NHTw
Tip 2. Noteer heel nauwkeurig je uren en ga voor die 1.225uur per jaar!!
Tip 3. Zet je loonheffingskorting uit. Je krijgt netto minder gestort maar dat compenseert met wat je moet betalen over je winst.

Maar hoe dan?
Bij de inkomstenbelasting komen alle vormen inkomen samen. Dat is de winst uit je bedrijf, inkomen uit loondienst, aftrekposten (bijvoorbeeld voor je koophuis) en bezittingen&schulden.

Maak op www.berekenjebelasting.nl gratis een profiel aan en probeer dit 45 dagen gratis.

Bovengenoemde zaken worden bij de aangifte opgeteld. Vervolgens wordt gekeken hoeveel inkomstenbelasting je moet betalen over deze inkomsten. Een belangrijk aspect is dat over je winst nog geen belasting is afgedragen. Hierover moet je nu dus afrekenen.

De vreemde eend in de bijt is je inkomen uit loondienst. Hierop is namelijk al door je werkgever belasting op ingehouden. Deze zogenoemde voorheffing wordt uiteraard in mindering gebracht op wat je moet betalen. Maar wat er dan overblijft is bijna niet zelf te berekenen.

Ook heb je de keuze om de heffingskortingen wel of niet alvast te verrekenen. Ons advies is om dit niet te doen. Daarbovenop komt dan ook nog de vraag of je voldoet aan het urencriterium. Al met al zoveel variabelen dat je het overzicht snel kwijt raakt. Jij wil gewoon weten of je moet betalen of wat terugkrijgt. En hoeveel precies. Hoe?

Op www.berekenjebelasting.nl kan je dit eenvoudig en heel nauwkeurig berekenen zelf berekenen.

Vragen? mail naar vragen@berekenjebelasting.nl